Jakkoliv vám to může znít podezřele, brynzová ovesná kaše je prostě skvělá! Jednak chutná jako halušky, takže budete mít pocit, že jste opravdu VAŘILA! Navíc krásně zahřeje a zasytí. Protože, co si budeme povídat, podzimní plískanice už jsou v plné polní, tak proč si trošku neodfrknout! Mějte se hezky a noste teplé svetry!
Na 2 porce
Doba přípravy: 25 minut
2 oranžové mrkve
2 černé mrkve
1 větší list kadeřávku
olivový olej
½ hrnku ovesných vloček
150 g ovčí brynzy
1. Předehřeju si troubu na 190 °C. Pak si lehce očistím mrkve a nakrájím je na různě velké kousky. Nějaké překrojím podélně, z jiných udělám třeba špalíčky. Mrkve nasypu na plech, zakápnu olivovým olejem, lehce osolím a důkladně promnu mezi prsty. Vložím do trouby na zhruba 8 minut.
2. Mezitím si připravím kadeřávek. Natrhám ho na různě velké kousky, nasypu do misky, zaliju olivovým olejem a lehce posolím. Pak také pečlivě promasíruju rukama, přidám ho na plech k mrkvi a vrátím do trouby. Společně peču v troubě zhruba dalších 7 minut. Kadeřávek by měl být hezky křupavý.
3. Vločky uvařím v dvojnásobném množství vody, ale nesolím je, protože brynza je slaná dost. Uvařené vločky by měly mít kašovitou konzistenci, když je naberu na lžíci, sklouzávají dolů jako hustší polévka. Pokud se stane, že máte vločky moc tuhé, přilijte trochu vody, zamíchejte a ještě chvíli vařte.
4. Když jsou vločky uvařené, přidám k nim brynzu a podle chuti je lehce dosolím. Vločky rozdělím na talíře a navrch naskládám opečenou zeleninu.
Sladké ovesné kaše zbožňuju, na slané jsem zatím ani nepomyslela. Ale tahle je boží, určitě si jí uvařím.
Tak jak to dopadlo? Povedla se?:-)